Monday, November 29, 2010

Sparring Soti tüübiga (vist)

See on siis väike jupp SBG Suvelaagrist Prahas. Rullisin seal ühe mehega, kes oli vist Sotimaalt. Nime ei mäleta. Mul on selle onuga üks rullilõik veel olemas.

Millegipärast keegi sellist varianti käelukku eestis ei ole veel kasutama hakanud. See onu kasutas seda minu peal. Samuti Gunni ja John rebisid seda suht palju. Ja kui keegi ei kasuta, siis ei märka tihti ka ohtu! Gad deem.

9 comments:

Tuuker said...

Siiski ka Eestis on nähtud - herr blackbelt teeb seda lukku.
Näiteks ironmanis mulle tegi.
Oli nats üllatav küll.

RON said...

Jep, jep. Aga ma mõtlen kasutamise alla, sellist regulaarset kasutamist, et on keegi, kellega sa pead kogu aeg valvel olema! Et on keegi, kes on konkreetse tehnika endale väga täpselt lahti mõelnud. Umbes nagu Kiku ja kimura:), kuigi luku iseloomud on erinevad.

Matu said...

Ma kasutan tõesti seda suhteliselt palju. Mitte et väga väga väga palju jahiks seda otseselt, aga kui all butterfly guardis althaake taga ajad ja teine oma kätt välja tõmmata üritab, siis alati kaasneb sellega korraks see lukuüritus.

Ironmani aeg tegi vist vanemale jürisalule ka seda veel. Selles rulli videos trennist, mille facebooki panin, tegin kohe toomasele seda. Ja kunagi, esimestel EMV lukumaadluses, tegin wrestjitsu sweepi selle pealt priidule 10 seki enne lõppu :D

hea asi :)

RON said...

Ok, peale Martini siis ei tee keegi seda Eestis:)

Kristjan said...

Mina teen alati kui keegi oma käed lohakalt jätab. Täna trennis nt. juhtus ka huvitaval kombel.
Ironmäni ajal sa matu võtsid mu backi ja tegid chocki - armbari ei teinud.

Tuuker said...

Täpsustuseks - ironmanis sai hoopis noorem jürisalu selle luku:)

Anonymous said...

Mul on selle lukuga käsi korralikult ära ragistatud ja siiani mõnikord tunda. Martin see ei olnud, seega teevad teisedki. Tundub natuke halva kontrolliga lukk, mida peabki kohe kõvasti ja kiiresti tegema.

Vallo

RON said...

Vallol on õigus. Vigastuse oht on kõvasti suurem kui tavalisel käelukul, kuna antud lukus sa ei kontrolli ülekeha. Ja kui tahta põgeneda sellest lukust, mõeldes et keerad käe välja on oht, et keerad käe rohkem lukku hoopis, sest lukutegija paneb pinget küünarnukile kogu aeg peale. Algajatele kindlasti teha ülima ettevaatusega, pigem lasta põgeneda esimine kord või midagi sellist. Kristjan, sa vist tegid ühele itaallasele ka liiga sellega, mul tuleb nüüd meelde?

Kristjan said...

Vist juhtus jah nii...
Ohtlik on see küll, sest eelmine kord tegin ka peaaegu liiga.